GOG slået af Team Tvis Holstebro

Team Tvis Holstebro kan dufte DM-finalen efter smal udesejr over GOG i klubbernes første semifinaleopgør.

Team Tvis Holstebro vandt onsdag aften 28-27 over GOG i de to klubbers første semifinaleopgør om en plads i håndboldherrernes DM-finale.

Det var to mandskaber, der normalt har et stærkt fokus på forsvaret krydret med en lynhurtig kontrafase, der tørnede sammen i GOG Arena, hvor gæsterne viste sig bedst.

Umiddelbart var Team Tvis Holstebro svag favorit, da klubben både vandt grundspillet og nåede semifinalerne ved at vinde den ene af de to puljer i slutspillet.

Man mistede dog undervejs i slutspillet landsholdsspilleren Peter Balling, som pådrog sig en korsbåndsskade, så det lignede et åbent og tæt opgør på forhånd.

GOG's hjemmebane var klædt i de klassiske gule farver, men hjemmeholdet kunne ikke betale tilbage for tilskueropbakningen med en sejr.

Første halvleg var jævnbyrdig, og scoringerne haglede ind fra start i en hektisk fase. Efter ni minutter var hjemmeholdet foran 5-4, men efter 13 minutter var gæsterne i front 7-6.

Herefter bølgede det frem og tilbage, og begge målvogtere begyndte at få fat i afslutningerne.

Minik Dahl Høegh scorede fem gange for GOG i første halvleg, men hjemmeholdets kontraspil mistede pusten, og GOG holdt mere end syv minutters scoringspause mod slutningen.

Det gav Team Tvis Holstebro en pauseføring på 12-11.

Tendensen fortsatte efter pausen. Gæsterne fik lukket ned for hjemmeholdets offensiv flere gange med bevægelse i forsvaret, men GOG fik kontakt, da Andreas Holst Jensen udlignede til 16-16 efter 38 minutter.

Gæsternes Lars Mousing fik direkte rødt kort i en hektisk situation, hvor han var i nærkontakt med Minik Dahl Høegh.

Med et kvarter igen fik GOG udlignet til 19-19, og GOG kom foran for første gang i halvlegen, da det blev 20-19 med 13 minutter igen, men Team Tvis scorede to kontramål og var igen smalt foran.

Hos GOG hang det meste på Minik Dahl Høegh, der med sin niende scoring udlignede til 21-21, mens Lasse Kronborg endnu ikke var noteret for en scoring.

Gæsterne lagde dog afstand og bragte sig flere gange foran med tre mål mod slutningen. Halvandet minut før tid reducerede Dahl Høegh til 26-27, men gæsterne lukkede ned for GOG mod slutningen.

De to klubber spiller deres anden semifinalekamp lørdag i Holstebro.

Bjerringbro-Silkeborg tager senere onsdag imod KIF Kolding København i de to klubbers første semifinalemøde.