GPS, sms og mad: Politiet slår ned på uopmærksomme bilister

Uopmærksomhed og manglende orientering er årsag til hver anden dødsulykke i trafikken, lyder det fra Rigspolitiet.

Har du tendens til at tjekke din mobiltelefon eller rode rundt efter chokoladen i indkøbsposen, når du sidder bag rattet? Så udgør du en stor fare for dig selv og andre trafikanter.

Derfor er politiet fra mandag sat ind med ekstra kontroller, for at fange uopmærksomme trafikanter. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Uopmærksomhedskontrollen kommer til at vare fra den 15. november til søndag den 21. november. 

Ifølge Rigspolitiet er uopmærksomhed og manglende orientering årsag til hver anden dødsulykke i trafikken. 

- Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge, siger Christian Berthelsen i pressemeddelsen.

89 meter i blinde

Ifølge Rigspolitiet har for mange bilisterne blandt andet travlt med at indstille GPS'en, sms eller spise, når de i stedet burde fokusere på at køre bil. Når opmærksomheden er væk fra trafikken, går det hårdt ud over reaktionsevnen.

Hvis du eksempelvis kører 80 kilometer i timen på en landevej og har blikket på mobilen i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken. 

Uopmærksomhedskontrollen sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne vil opfordre flere til at køre bil, når de kører bil.