Gratis tandlæge i fængsler

Fangerne i de lukkede fynske fængsler får gratis tandbehandling for et langt højere beløb end den almindelige dansker. Det skal der laves om på, mener oppositionspolitikere.

Tandlægebehandling for 2.500 kroner. Det er, hvad de indsatte i de lukkede fynske fængsler i gennemsnit modtog sidste år - ganske gratis.

Til sammenligning får hver dansker kun i gennemsnit 400 kroner i tilskud fra det offentlige om året.

En uretfærdig forskel, mener Venstres medlem af sundhedsudvalget,

Jane Heitmann.

- Det er et spørgsmål om, hvad der er ret og rimeligt. Jeg kan ikke finde ret mange gode argumenter for, at man som indsat i et dansk fængsel, som kriminel, skal have den fordel, at man så har gratis tandbehandling frem for alle os andre i civilsamfundet, der et langt stykke hen ad vejen selv betaler for vores tandbehandling siger Jane Heitmann til DR Fyn.

Sammen med blandt andre Dansk Folkeparti ønsker oppositionspartierne nu, at loven bliver lavet om:

- Nu er Venstre jo ikke en del af forliget omkring kriminalforsorgen. Det vil langt hen ad vejen bero på en forhandling, men udgangspunktet er, at man bliver nødt til at se på, om det er rimeligt, at man kan få gratis tandbehandlinger, når man er indsat i de danske fængsler, siger Jane Heitmann.

Ifølge viceinspektør i Ringe Statsfængsel, Jan Andersen, så har langt de fleste indsatte ikke været til tandlæge i mange år, når de kommer i fængsel.

Derfor er der ofte tale om omfattende behandlinger, og det er især hos den gruppe af indsatte, der tidligere har haft et stofmisbrug.