Grønt lys til fynsk filmfond

Den fynske filmfond ser nu endelig ud til at kunne blive til virkelighed. En undersøgelse fra Kultur- og Erhvervsministeriet giver grønt lys til regionale filmfonde - blandt andet på Sydfyn. Regeringen nedsætter nu en såkaldt Task Force, der skal udforme filmfondene i samarbejde regionerne.

-

Den fynske filmfond ser nu endelig ud til at kunne blive til virkelighed. En undersøgelse fra Kultur- og Erhvervsministeriet giver grønt lys til regionale filmfonde. Regeringen nedsætter nu en såkaldt Task Force, der skal udforme filmfondene i samarbejde med blandt andet Sydfyn.


Siden december 2000 har ni sydfynske kommuner syslet med planer om etablere en filmfond på Sydfyn. Fonden skal lokke filmproducenterne til at lægge deres filmoptagelser på i de ni fynske kommuner.


Efter planen skal kommunerne tilsammen poste 3,5 mio. kr i filmfonden. Derudover skal der komme penge fra Mål 2b-midlerne. Gevinsten for Sydfyn er hundredevis af nye jobs inden for filmindustrien.


Men hidtil har det ikke været muligt at sætte projektet i gang, da der har tvivl om lovgrundlaget for filmfonden. Men denne tvivl rydder regeringen nu af vejen.


\"Regeringen vil gerne være med til aktivt at udvikle filmerhvervet i hele Danmark. Derfor starter vi en dialog med både kommuner, amter og filmerhvervet om, hvordan regionerne kan udvikle en styrkeposition inden for film\", siger erhvervsminister Ole Stavad(S).


Filmproducenterne positive
De tilbageværende juridiske problemer skal løses af den Task Force som regeringen nedsætter.


Regeringens Task Force skal samtidig undersøge om filmfondene kan få støtte fra Mål 2b-midlerne. De ni fynske kommuner Fåborg, Egebjerg, Gudme, Svendborg, Sydlangeland, Rudkøbing, Tranekær, Ærøskøbing og Marstal ligger i mål 2b-området, og kan derfor få Mål 2b-midlerne, hvis lovgivningen tillader det.


Filmproducenterne har tidligere vist stor interesse for projektet på Sydfyn og har lovet straks at starte filmoptagelser på Sydfyn, når fonden er på plads.


Ingen ved præcist hvor mange arbejdspladser filmfonden vil skabe, men i Sverige har et lignende projekt skabt 800 arbejdspladser.