Gudme - valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Gudme


Siden kommunesammenlægningen i 1970 har Gudme Kommune været ledet af en venstreborgmester (Venstre har dog ikke haft flertallet). De seneste år har borgmester frugtavler Erik Ullemose siddet ved roret. Han genopstiller ikke.


Udbygning af ældresektoren
Gudme Kommune var een af de første i landet, der opfyldte pasningsgarantien. Faktisk har man i mange år kunnet ringe og få sit barn passet fra den ene dag til den anden. Samtidig har kommunen udbygget plejehjemmet, således at man på disse to områder er rigtigt godt med.


Servicen på børne- og ældreområdet blev betalt ved hjælp af en af landets højeste skatteprocenter. Skatten i Gudme har i flere år holdt sig i ro, men ser nu ud til at stige næste år fra 21.8 - 22 procent.


I takt med at andre kommuner også skal opfylde pasningsgarantien m.m, er Gudme Kommune ikke længere blandt øens dyreste på skatteområdet. Kommunen ligger nu midt i statistikken på det område.


Økonomiske problemer
Men hvor Gudme Kommune er godt med på servicen inden for børne- og ældreområdet, er der ikke sket ret meget på andre fronter.


Kommunen slås med en stram økonomi. Indbyggerne i Gudme Kommune har generelt lave indkomster. Så kommunens skatteindtægter har meget svært ved at følge med udgifterne.


Tilbage til hovedsiden om Gudme Kommune