I det fynske folks tjeneste

H. C. Andersen var kongesøn

Den fynske eventyrdigter H. C. Andersen var i virkeligheden kongesøn. Denne opsigtsvækkende teori fremfører forfatteren Rolf Dorset i en ny bog \"Paradisbarnet - en bog om H. C. Andersens herkomst\", der udkommer den 28. april.

-

Den fynske eventyrdigter H. C. Andersen var i virkeligheden kongesøn. Denne opsigtsvækkende teori fremfører forfatteren, odenseanske Rolf Dorset, i en ny bog \"Paradisbarnet - en bog om H. C. Andersens herkomst\", der udkommer den 28. april.

Ifølge Dorset var H. C. Andersen søn af den senere kong Christian VIII og Elise Ahlefeldt-Laurvig fra godset Tranekær på Langeland. Kort efter fødslen blev H. C. Andersen anbragt hos et skomagerpar i Odense, hvor han voksede op. Andersen blev formentlig klar over sin herkomst omkring Christian VIIIs tronbestigelse i 1839.

Rolf Dorset har lavet sin teori ovenpå mange års studier i Rigsarkivets Kongehusarkivalier og underbygger den ved blandt andet at hævde, at der er skjulte henvisninger til herkomsten i Andersens forfatterskab og ved at påstå, at Andersen senere i livet var i tæt kontakt med sine biologiske forældre.

En anden forfatter, rektor Jens Jørgensen, fremførte i 1987 en lignende teori, der dog blev fejet af bordet af eksperterne.