Håndboldklubber raser: - Det er vi usandsynligt uforstående overfor

Både Odense Håndbold og GOG er uforstående overfor, at der ikke må komme tilskuere til de afgørende kampe i ligaerne.

Fra 6. maj er det igen muligt, at kulturarrangementer som koncerter og biografer kan byde gæster indenfor, men der må ikke være tilskuere til hverken håndbold- og ishockeykampe.

Det ærgrer de fynske håndboldklubber.

- Det er vi usandsynligt uforstående overfor. Det giver ikke nogen mening. Dansk håndbold har trukket sorteper, siger direktør i Odense Håndbold Lars Peter Hermansen til TV 2 Fyn.

- Vi kan slet ikke forstå, at man må gå i biografen eller fitness, men ikke til håndbold.

Sur GOG-direktør: Det er frustrerende

GOG-direktør Kasper Jørgensen er blevet vred efter nattens udmelding fra politikerne.

- Det er noget, som gør mig godt og grundigt sur. Det er noget, jeg er meget uforstående overfor, siger Kasper Jørgensen.

- Det er frustrerende og med stor undren, tilføjer GOG-direktøren.

Fodboldkampe må have tilskuere

I fodbold er der en særskilt aftale, som tillader et begrænset antal tilskuere på stadion til superligakampe. Det bør også kunne laves til håndbold.

- Jeg er helt sikker på, at tilskuere til håndbold godt kan opføre sig mindst lige så anstændigt, som de gør til fodboldkampene. I håndboldens verden kan vi godt håndtere tingene, så vi kan afvikle kampe med tilskuere, siger Kasper Jørgensen.

En ekspertgruppe anbefalede også tidligere, at der skulle åbnes for tilskuere til indendørs sportsbegivenheder, men det har ikke fået politisk opbakning.

Skubbede DM-semifinaler

Odense Håndbold skulle have spillet DM-semifinale tirsdag, men kampene er blevet skubbet i håbet om og med en forventning om, at det ville være muligt at få fans med til de afgørende kampe.

- Der var meget kraftige indikationer på, at der ville blive åbnet for tilskuerne, siger Lars Peter Hermansen.

Sådan blev det ikke.

- Vi er stort set knuste. Det er tæt på, siger Lars Peter Hermansen, der savner argumenter for, hvorfor håndbold er blevet sorteper.

Ifølge Odense Håndbolds direktør vil man det næste stykke tid gøre en ekstra indsats på at gøre politikerne opmærksomme på, hvor vigtigt det er med tilskuere i håndboldhallerne.

- Vi har ikke været offensive nok i medierne, erkender direktøren, som håber på tilskuere fra 21. maj, hvor næste genåbningsfase begynder.