I det fynske folks tjeneste

Hæder til heltemodige fynboer

Fem fynboer er blandt de danskere der i år bliver belønnet af Carnegies-belønningsfond for heltemodig indsats. De fem fynboer modtager mellem 5 og 10.000 kroner for at have reddet andres liv.

-

Fem fynboer er blandt de danskere der i år bliver belønnet af Carnegies-belønningsfond for heltemodig indsats. De fem fynboer modtager mellem 5 og 10.000 kroner for at have reddet andres liv.

Nina Vang Bærendsen, 18 år, Søs Vang Bærendsen, 14 år og Thomas Vang Bærendsen, 16 år, modtager hæder for at have reddet to personer ud af en brændende bil.  Nina og Søs får hver 5.000 kroner, mens Thomas får 10.000 kroner.

Gik ind i brændende bil

Ulykken skete i juni i år. En mand mistede herredømmet over sin bil kørte direkte ind i et vejtræ, hvorefter bilen brød i brand. De tre unge fynboer fra Assens kom kort tid efter forbi ulykkesstedet. Da de så den brændende bil stoppede de og hurtigt fik de hevet føreren ud af det brændende køretøj. Den kvindelige passager blev reddet ud ved, at Thomas Vang Bærendtsen gik ind i den brændende bil og åbnede vinduet i døren indefra, så kvinden kunne reddes ud fra den anden side. På det tidspunkt da Thomas Vang Bærendtsen gik ind i bilen var den i voldsom brand og der kom mindre eksplosioner fra motoren.

Fik hevet fisker i land

Den 36-årige fisker, René Svan fra Rudkøbing får 10.000 kroner for sammen med en kollega at have reddet en anden kollega op fra havet efter at han var blevet trukket ud i vandet af en line.

De to fiskere forsøgte i flere omgange at komme deres kollega i det kolde vand til undsætning. Først forsøgte Rene Svan at redde manden med en redningskrans. Det lykkedes dog ikke og heller ikke med et fiskenet lykkedes det at trække den udmattede mand ombord.

Først da René Svan og kollegaen Jørgen Møller begge sprang i vandet lykkedes det, at hive kollegaen ombord med en line, der blev bundet rundt om livet på kollegaen. Manden blev trukket ombord ved hjælp af en kran på skibet.

Hentede piger i gummibåd

Den 62-årige Erik Lind Sørensen fra Middelfart får 5000 kroner for at have reddet to småpiger i en gummibåd.

De to piger drev til havs i en gummibåd i juli i år. Pigernes far forsøgte at svømme ud til gummibåden, men måtte vende om, da kræfterne ikke rakte.

Erik Lind Sørensen var på en spadseretur på stranden, da han så gummibåden. Han sprang i vandet og svømmede ud til gummibåden, der nu var 300 meter fra land. Han fik fat i båden og svømmede tilbage med pigerne.