Hædrer to SDU- forskere

Dansk Magisterforenings forskningspriser er i år vundet af en kemiker og en sociolog, begge fra SDU i Odense.

Modtagerne er Dominique Bouchet og Jesper Wengel. De er begge professorer ved Syddansk Universitet, og er begge ivrige fortalere for den fordomsfri udforskning af deres respektive emner, lyder det i begrundelsen.

- God grundforskning vil før eller siden med stor sandsynlighed føre til god anvendt forskning. Men rækkefølgen er vigtig. Grundforskningen kommer først, siger DM's formand, Ingrid Stage.

Med hver pris følger foruden æren også 50.000 kroner.

Dominique Bouchet
Dominique Bouchet

Dominique Bouchet, 58 år, grundlægger af KOMPLEKS, i dag professor ved Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet.

Gennem sin videnskabelige karriere har Bouchet været ansat som nationaløkonom, sociolog, socialpsykolog og afsætningsøkonom.

Hans forskningsområde i dag er marketing, forbrugeradfærd og kommunikation. Hans særlige speciale er kulturelle forskelle og samfundsforandringer og deres betydning for virksomheder og organisationer.

Jesper Wengel
Jesper Wengel

Jesper Wengel, 44 år, er professor i organisk kemi ved Syddansk Universitet og leder af Nucleic Acid Center, der blev grundlagt i 2000 med penge fra Danmarks Grundforskningsfond.

Han er samtidig forskningsleder for en gruppe, der forsker i syntetisk, bioorganisk kemi og dens anvendelse inden for diagnostik, medicinalkemi og nanoteknologi.
 
Wengel er desuden medstifter af NAC- DRUG, en EU-støttet Marie Curie-forskerskole og er med i flere EU-projekter.