Hærværk mod politiker i Svendborg

Fyns Politi efterforsker to tilfælde af hærværk mod medlem af Dansk Folkeparti, Karen Wengel, i Svendborg.

2208 hærværk1

Første episode fandt sted natten til torsdag den 14. august, da der blev malet DF = SS på plankeværket i indkørslen til hendes hjem på Skt. Jørgensvej i Svendborg.

- Jeg tænkte, hvad er det for nogle usle skidderrikker, der har lavet det, og hvorfor?, siger Karen Wengel.

Natten til den 20. august blev hendes bil overhældt med syre og teksten jødeluder og DF = SS ridset i lakken. Bilen holdt i familiens indkørsel.

- Vi vil meget gerne høre, hvis nogen har set noget mistænkeligt i området op til de to episoder, siger politikommissær Leon Sørensen, Fyns Politi.

Ser med stor alvor på sagen

2208 hærværk2

Politikommissær Leon Sørensen tilføjer, at det tyder på, de to tilfælde af hærværk er politisk motiveret.

- Derfor ser vi på det med stor alvor og sætter en del ressourcer ind på at opklare sagen, siger han til TV 2/FYN.

2208 hærværk3

Karen Wengel stillede ved efterårets kommunalvalg op for sin egen liste "borgersammenslutningen" men efterfølgende har hun meldt sig ind i Dansk Folkeparti. For første gang nogen sinde udtalte hun sig fornylig om udenrigspolitik på Facebook.

- Jeg skrev, at jeg ikke synes, at Svendborg skulle være venskabsby med Palæstina eller Gaza, for så kunne vi lige så godt sende Hamas her op med en AK-47. Og så startede festen, fortæller Karen Wengel.

Karen Wengel er rystet over hærværket, men nægter at lade sig slå ud.

- De kan ikke skræmme mig. Jeg vil ikke lade være med at blande mig i den offentlige debat på grund af det her. Tværtimod. Jeg skal bare lige komme mig, lyder det fra Karen Wengel.