Hærværk mod V-kandidat

Venstres folketingskandidat Marlene Ambo-Rasmussens private hjem blev på valgnatten udsat for hærværk. Politiet udlukker ikke, at der er tale om et politisk angreb.

Da valgresultatet lå klart klokken tre på valgnatten var Marlene Ambo-Rasmussen gået i seng i sit hus i Tarup.

Pludselig lød der et højt brag, og da folketingskandidaten løb ud for at undersøge, hvad der var sket, opdagede hun, at to ruder i huset var smadret. To sten var smidt gennem vinduerne.

- Der er glasskår inde på min søns værelse. Det synes jeg er sindssygt ubehageligt og meget, meget krænkende for ens privatliv og fred, siger Marlene Ambo-Rasmussen.

Fyns Politi sendte straks en patrulje til adressen. Sagen bliver taget meget alvorligt hos politiet.

- Vi ved endnu ikke om der er tale om politisk hærværk, men det kan bestemt ikke udelukkes. Der er meget alvorligt, hvis en offentlig person angribes på grund af sine holdninger, siger Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

Det er ikke første gang at V-kandidaten har været udsat for chikane i valgkampen. Hendes valgplakater er blevet brændt af, og hun har modtaget mystiske opringninger.

- Jeg er fuldstændig rystet over, at det er sådan det hænger sammen i vores demokratiske samfund. Jeg synes, det er pinligt og det er fuldstændig uacceptabelt. Jeg får endnu mere gejst og lyst til at fortsætte det her, fordi der er ikke nogen, der på denne her form for vold- og hærværksmetoder skal få lov til at få mig til at tie stille, siger hun.