Hærværk på kirkegård: Politiet uden spor

Det er nu to uger siden, at omkring 50 gravsten blevet væltet og smadret på Korsløkke Kirkegård i Odense. Politiet er stadig på bar bund i sagen og vil meget gerne i kontakt med personer, der ligger inde med viden.

Det var pårørende, der for 14 dage siden mødte op til et chokerende syn på kirkegården. Omkring 50 gravsteder var ødelagt - flere gravsten var smadret og spredt rundt på Korsløkke Kirkegaard.

Siden har politiet forsøgt at opklare motiv og finde ud af, hvem der står bag hærværket.

- Vi er stadig på bar bund. Tidspunktet, det er sket på - i nattetimerne - gør, at der ikke er store chancer for, at vidner har set eller hørt noget - og vi har heller ikke fået nye henvendelser, siger Carsten Arentoft, politikommissær ved Fyns Politi.

DNA stadig til tjek

Efter hærværket var politiets teknikere på stedet for at sikre spor og muligt DNA, der er sendt videre til undersøgelse.

- Det har vi ikke fået noget svar på endnu - sådan noget kan tage op til halvanden måned, før vi kender til noget DNA - HVIS der overhovedet er noget DNA, siger Carsten Arentoft.

I løbet af de seneste måneder er der sket flere typer af hærværk mod religiøse institutioner. Udover den odenseanske kirkegård er der siden den 7. august udøvet hærværk mod hhv. to kirker, to kirkegårde og en moské i Danmark.

- Men vi ser ikke umiddelbart nogen sammenhæng - der er ikke noget, der indikerer, at det er den samme gerningsmand, der har rejst rundt og begået hærværk, siger Carsten Arentoft.

Politiet er stadig interesserede i at tale med personer, der ligger inde med en viden, som kan føre videre i opklaringen.

Oplysninger kan gives på telefonnummer 114.