I det fynske folks tjeneste

Håndholdt mobil: Så mange fynboer har fået klip i kørekortet

I løbet af tre uger er 100 fynboer blevet fanget i at køre bil med en mobiltelefon i hånden. 

00:53

Sådan er de nye regler for håndholdt mobil. Video: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

På tre uger har Fyns Politi uddelt præcis 100 klip for brug af håndholdt mobil bag rattet. Det oplyser Rådet for Sikker Trafik.

Læs også Beruset 18-årig mand anholdt foran natklub

10. september blev sanktionen skærpet, så det foruden en bøde på 1.500 kroner også koster et klip i kørekortet og 500 kroner i bøde til Offerfonden at bruge håndholdt mobil, når man kører bil. 

- Det er bekymrende, at vi stadig møder så mange trafikanter, der har deres fokus rettet mod mobilen i stedet for trafikken. Vi fortsætter kontrollerne, og vi er overbeviste om, at de mange uddelte klip også har en præventiv virkning, så folk nu begynder at ændre deres mobilvaner i trafikken, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

På landsplan har politiet uddelt 1.651 klip i kørekortet for håndholdt mobil. 

00:49

Den nye skærpelse var ikke mange timer gammel, inden den første fynbo blev snuppet.  Video: Ole Holbech

Luk video

Fanget få timer efter skærpelse

Den nye skærpelse var ikke mange timer gammel, inden den første fynbo blev snuppet og fik et klip i kørekortet om morgenen den 10. september. 

- Vi var ude her til morgen for at lave en kontrol, og så var der én, der snakkede i mobiltelefon. Den pågældende blev den første i Fyns Politikreds, der fik et klip i kørekortet for at snakke i mobiltelefon, sagde operativ leder i færdselsafdelingen ved Fyns Politi Preben Ingemansen til TV 2/Fyn. 

Rådet for Sikker Trafik og landets kommuner gennemfører i de næste uger en kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.