Handicappede utilfredse med fynske kommuner

Kun otte af Fyns 32 kommuner har svaret på et spørgeskema Scleroseforeningen har sendt til dem. Spørgsmålene skal bruges til kåring af amtets mest handicapvenlige kommune.

-

Kun otte af Fyns 32 kommuner har svaret på et spørgeskema Scleroseforeningen har sendt dem. Spørgsmålene skal bruges til kåring af amtets mest handicapvenlige kommune.


\"Vi undrer os meget\", siger foreningens pressekoordinator Birthe Rasmussen. \"Måske kan handicappolitikken ikke tåle dagens lys\", fortsætter hun.


Ville gerne være positive
Spørgsmålene i skemaet går blandt andet på om handicappede ved egen hjælp kan komme ind ad rådhusets hovedindgang, og hvor mange penge en sagsbehandler har til rådighed til handicaphjælpemidler. \"Vi plejer at brokke os over samfundet, men i år ville vi istedet være positive og belønne de gode forhold. Men nu er det så som så med positiviteten\", siger Birthe Rasmussen.


Ressourceknaphed
En af de borgmestre der ikke har svaret på spørgsmålene er Årslevs Hans Jørgensen. Han har bevidst valgt spørgeskemaet fra. \"Vi bombarderes med spørgsmål fra alle mulige. Hvis vi skulle svare på alt, måtte vi spare ressourcer et andet sted og det vil vi ikke. Derfor sorterer vi.\" Men han benægter at kommunen har noget at skjule på handicapområdet. \"Istedet for et spørgeskema, synes jeg Scleroseforeningen skulle få de lokale medlemmer til at undersøge forholdene\", siger Hans Jørgensen.


Prisen bliver uddelt alligevel
Men prisen bliver uddelt, selvom kun få kommuner har returneret svarskemaet. \"Så finder vi bare en vinder blandt de otte der har svaret\", fortæller Birthe Rasmussen fra Scleroseforeningen på Fyn.
Prisen gives - i form af en Keld Moseholm bronzefigur - den 23. maj, forud for den landsdækkende Sclerosedag lørdag den 25. maj. Vinderen skal findes blandt Bogense, Assens, Munkebo, Kerteminde, Ringe, Faaborg, Nyborg og Middelfart kommuner.