Handicappet vil cykle til Gibraltar

Den hjerneskadede Odense-dreng Kim Schröder Larsen vil cykle fra hjembyen til Gibraltar. Det vil være en hård tur for de fleste, men for Kim endnu mere - han kan kun cykle 17 meter alene!

-

Den hjerneskadede Odense-dreng Kim Schröder Larsen vil cykle fra hjembyen til Gibraltar. Det vil være en hård tur for de fleste, men for Kim endnu mere - han kan kun cykle 17 meter alene!

I 1998 kom den nu 17-årige Kim ud for en så voldsom trafikulykke, at han blev hjerneskadet. Det gik så hårdt ud over hans førlighed, at han ikke kunne bevæge sig. Siden har Kim og forældrene hver dag trænet for at drengen skulle \"komme tilbage til livet\", som faderen Sten Schrøder Larsen siger det.


To på cykel til Afrika

3.000 km på cykel
Efter et hårdt genoptræningsprogram derhjemme, er Kim i dag i stand til at gå 317 skridt alene på en god dag. Han er også begyndt at cykle, og det er indtil videre blevet til 17 meter alene. Men der er 3.000 kilometer til Gibraltar, som er målet når cykelturen \"Tour de Kim\" begynder i maj 2005. Fader og søn kører tandem, og det er på en racerudgave af dobbeltcyklen de to vil begive sig ud på den lange færd. - Det bliver hårdt, men vil være en milepæl i Kims genoptræning, siger faderen til TV2/Fyn.

Træningen er startet
Ideen fik de efter et tilfældigt møde med en mand på feriesportsstedet La Santa på den canariske ø Lanzarote. En mand, der selv har været udsat for trafikulykke, men har brugt cykelmotion til at genvinde sin førlighed.
I dag træner Kim og Sten hver dag på tandemcyklen, og det har givet store resultater hos Kim. Denne sommer har de to blandt andet cyklet Skagen rundt.

Sponsorer har meldt sig
Allerede nu har elektronikvirksomheden CSC, der også sponserer et professionelt dansk cykelhold, skudt penge ind i projektet. 25.000 kr. har firmaet lovet til \"Tour de Kim\", og hertil kommer 20.000 kr. som diverse sponsorer har lagt i turen. Men der skal gerne findes flere investorer før turen til Gibraltar.

Når turen starter vil tandemen blive ledsaget af en mountainbike og en autocamper. På mountainbiken er den mand, der selv var udsat for en færdselsulykke. Når målet Gibraltar er nået, sejler de sammen til La Santa Sport for at slappe lidt af.
Inden længe vil man kunne følge med i projektet på Kims hjemmeside.