I det fynske folks tjeneste

Hans Andersen blev slået i finalen

Fynboerne Hans Andersen og Nicki Pedersen blev slået i i finalen af Det Italienske Grand Prix i speedway, hvor polske Tomasz Gollob kunne lade sig hylde som vinder.

Hans Andersen tabte i finalen.

Hans Andersen lå til at sikre sig sin første sejr i årets grand prix-serie, men den danske speedwaykører blev med to omgange tilbage af finalen i Det Italienske Grand Prix slået af Tomasz Gollob. Polakken vandt foran Andersen, mens den regerende verdensmester, Nicki Pedersen, opnåede årets første podieplads som nummer tre.

Hans Andersen indledte aftenen i Terenzano på fornem vis, da han vandt tre af sine fem indledende heats. Danskeren, der også kæmper for at samle point sammen til at bevare sin status som grand prix-kører i næste sæson, befandt sig særdeles godt på den glatte bane og fik indsamlet næstflest point på vejen mod finalen.

Mens Hans Andersen imponerede, så havde landsmanden Nicki Pedersen knap så meget fart i sin cykel. Alligevel lykkedes det
Pedersen at køre sig til en plads i finalen, hvor han dog aldrig var i nærheden af sejren.

Den førende i VM-serien, australske Jason Crump, var hæmmet af en skulderskade og må vente tre uger med at sikre sig VM-titlen. Kun Gollob og russiske Emil Sayfutdinov udgør en trussel for Crump i VM-stillingen.

/ritzau/