I det fynske folks tjeneste

Har du tjekket din lønseddel?

SKAT var stået tidligt op for at møde pendlerne på banegården i Odense. For nogle kan lønsedlen for januar nemlig blive en grim overraskelse.

01:31

Pendlere på banegården mødt af SKAT. Har du tjekket din lønseddel for januar? Hvis du har fået mindre - eller mere - end du plejer, så kan det være din forskudsopgørelse, den er gal med.

1 af 3

Lige nu rammer forskudsopgørelserne danskerne for alvor. Det er nemlig med januarlønnen, at de kan se konsekvensen af deres forskudsopgørelse. For nogle kan det betyde tusinder af kroner i forskel.

Derfor sætter SKAT fokus på forskudsopgørelsen og på de vigtigste områder, hvor danskerne selv kan sikre, at de har indberettet rigtigt.

Torsdag morgen delte SKAT derfor flyers ud på banegården i Odense og hjalp med spørgsmål.

- Det er super. Og så gør det jo heller ikke noget, at det er to smilende piger, fortæller Bjarne Skibbild fra Munkebo.

Dagene omkring lønudbetalingen i januar er blandt de travleste for SKATs kundeservicemedarbejdere - kun overgået af tidspunktet for årsopgørelsen i marts.

Rigtig mange borgere ringer og forstår ikke, hvorfor januarlønnen ser anderledes ud end december måneds løn. SKAT får knap 25.000 opringninger i løbet af ugen, der alene vedrører denne udbetaling.

Der er typisk tre ting, danskerne har glemt at ændre på forskudsopgørelsen - og det går SKAT nu direkte ud og hjælper danskerne med at huske.

· Befordringsfradrag - hvis du har fået kortere eller længere til arbejde

· Større ændring i indkomst - hvis du er gået fra dagpenge til løn eller omvendt

· Realkreditlån - hvis din rente er faldet