I det fynske folks tjeneste

Hård dom over fynsk minister: Fiasko

Carsten Hansen har været en fiasko som minister. Det vurderer TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup - og borgere i de udkantsområder ministeriet for by- bolig og landdistrikter ellers var sat i verden for at fremme.

03:50

03:17

Carsten Hansen har været en fiasko som minister. Det vurderer TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup - og borgere i de udkantsområder ministeriet for by- bolig og landdistrikter ellers var sat i verden for at fremme.

1 af 3

Det er en helt almindelig dag i Brugsen i Bårdesø. Lisa Hansen handler ind i butikken, som hun altid gør. Hun vil nemlig gerne bakke op om sit lokale udkantsområde.

- Det er noget med at møde op, når der er lokale arrangementer, at bruge den lokale Brugs. Bare at være her i hverdagen i stedet for hele tiden at trække sig ud af nærmiljøet, fortæller Kristina Reinholdt, der bor i byen med mand og tre børn.

Faktisk mener hun, at området kan klare sig selv, og at borgerne skal engagere sig lokalt - og det er lige netop Carsten Hansens problem. Kritikerne mener ikke, at han ikke har formået at gøre sit ministerium væsentligt i forhold til udkantsområderne.

Usynligt ministerium

- Det ministerium han har fået, har han ikke formået at løfte. Det er blevet til en politisk parentes, og jeg tror, der er mange på Christiansborg der spørger sig selv, hvad han egentlig tager sig til, når han indfinder sig i ministeriet hen ad formiddagen, siger Henrik Qvortrup, der deler synspunkt med oppositionspartiet Venstre.

- Det er fint nok med snakken, det har der været meget af. Men vi skal have konkrete resultater på tavlen, og dem er der sådan set ikke nogen af endnu, tværtimod, mener venstres fynske folketingsmedlem, Erling Bonnesen.

For meget snak - for lidt handling

Og netop konkrete resultater kan ministeren ikke fremvise mange af. Til gengæld har han ved flere lejligheder forsøgt at skabe opmærksomhed om udkantsområderne. Blandt andet med en gimmick hvor han samlede dansktopstjerner i Lundeborg. Men det aftvinger ikke den store respekt i Brugsen denne formiddag.

- Politikerne snakker og snakker - men der sker ikke rigtig noget, mener Lisa Hansen, der er landsbybeboer i Krogsbølle.

- Vi skaber fælles udvikling, og vi ser på, hvordan man kan forberdre rammerne - men når det er gjort, så er det op til borgerne at få dem fyldt ud. Hvis der ikke er udvikling i et område eller hvis der ikke er nogen, der vil noget selv, så går udviklingen til andre områder, siger Carsten Hansen.

I Brugsen er Lisa Hansen ved at pakke sine varer i poser. Hun er optimistisk i forhold til landsbyens fremtid.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der redder os. Vi kan redde os selv, hvis vi vil det. Vi skal ikke håbe på, at der kommer nogen udefra.

Onsdag aften holder de borgermøde i Krogsbølle hvor fremtiden for de to byer skal diskuteres.