Hård kamp for opmærksomhed og støttekroner

Mens Kræftens Bekæmpelse lørdag kunne modtage en check på 145 millioner til kræftforskning, kæmper andre organisationer for at få opmærksomhed - og penge.

Kampen om velgørenhedskroner er hård. Hvor pengene strømmer ind til Kræftens Bekæmpelse, er det sværere for andre alvorligt syge at få opmærksomhed.

En af de patientforeninger, der er føler sig overset, er Scleroseforeningen.

Søndag trak projekt Cykelnerven i cykelshortsene for at træde i pedalerne for nervesygdommen Sclerose.

- Det er jo dejligt, at der er så mange, der har lyst til at støtte projektet, når jeg nu er i den situation, jeg er, siger en af cyklisterne - Jan Lyst Knudsen, der er Scleroseramt og cykler i projektet Cykelnerven for at forsøge at skaffe penge og fokus til Sclerose.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at den her sygdom findes, og at den er alvorlig, siger Jeppe Plesner, der er læge og holdkaptajn i Cykelnerven.

Han fortæller, at det er svært at råbe danskere op, når de skal have checkhæftet frem.

- Konsekvensen er, at det er en lidt hemmelig sygdom, som lever sit eget liv, og nogle ligger bundet til en seng og har brug for meget støtte, siger holdkaptajnen.

Sidste år samlede Cykelnerven-projektet 2.5 millioner kroner.

Sammenlagt har Sclerose Foreningen en indkomst gennem donationer på omkring 60 millioner kroner årligt - altså langt under halvdelen af hvad Kræftens Bekæmpelse fik lørdag aften.

Se debat om, hvordan nogle sygdomme får mere opmærksomhed end andre på TV 2/FYN klokken 19.30.