Hård kritik af fynsk minister

Den fynske by- , bolig- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard(S) bliver nu kritiseret i skarpe vendinger fra flere sider. Den unge minister taber sine sager på gulvet og glemmer at tage regeringsmedlemmer og partifæller med på råd, når hun spiller ud med sine holdninger og forslag.

-

Den fynske by- , bolig- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard(S) bliver nu kritiseret i skarpe vendinger fra flere sider. Den unge minister taber sine sager på gulvet og glemmer at tage regeringsmedlemmer og partifæller med på råd, når hun spiller ud med sine holdninger og forslag.


Kritik fra partifæller
Flere gange de seneste måneder har partifæller været ude og kritisere nogle af By- og boligministerens forslag.


Formanden for Kommunernes Landsforening, Odenses Borgmester Anker Boye(S), bebrejdede i juli Lotte Bundsgaard, at kommunerne har været tvunget til at stille byggeriet af almennyttige boliger i bero.


I foråret kaldte folketings- og partikollega Carsten Hansen(S), Lotte Bundsgaards forslag om tvungen barselsorlov til mænd for \"ligestillingsfundamentalisme\".


Og arbejdsmarkedsordfører Bjarne Laustsen(S), bakkede op om kritikken, da han sagde, \"Vi skriver 2001, og jeg mener, at familierne selv kan finde ud af , hvem der skal bruge orloven.\"


Forslag trukket tilbage
Regeringen har nu trukket forslaget tilbage, og i stedet spillet ud med et forslag om at forlænge mænds barselsorlov med 14 dage.


Lotte Bundsgaard mødte også kritik fra partifæller, da hun forslog at 25% af kollegieværelserne skulle reserveres til socialt svage unge. Forslaget er siden hen trukket tilbage.


I mandags måtte Lotte Bundsgaard droppe at fremrykke en dato for støtte til almennyttig byggeri efter et møde med regeringskolleger. Det almennyttige boligbyggeri er gået i stå, fordi Boligminsteren lovede støtte fra 1. januar, men siden er denne dato blevet udskudt.


Angreb fra medier
De mange sager har nu også fået flere medier til at angribe ministeren.


I mandags havde tv-avisen en længere kritisk reportage om Lotte Bundsgaards korte ministerkarriere, og onsdag har Jyllands-Posten helliget lederpladsen til en meget bastant kritik af den fynske stemmesluger fra Otterup-kredsen.  


\"Ubarmhjertigt er det blevet blotlagt, at den unge minister er dårlig til at håndtere sit politiske håndværk. Hun savner nødvendig fingerspidsfornemmelse for tid og sted, når de mange ideer og forslag skal præsenteres sammen med de meget tydelige ambitioner,\" skriver lederskribenten i Jyllands-Posten.


Også roser
Men ikke alle politiske analytikere er enig i, at den fynske minister har klaret sig dårligt.


\"Jyllands-Posten er en borgerlig avis, og skal selvfølgelig kritisere en Socialdemokratisk minister, så den leder er ikke særlig overraskende. Jeg synes, at By- og boligministeren som én af de få har turde spille ud med holdninger og kontroversielle forslag, og det er der i høj grad brug for i dansk politik, \" siger TV2s politiske korrespondent Kaare R. Skov.