I det fynske folks tjeneste

H.C. Andersen-året åbnes med gigantisk show i Parken

Danmarks Radio og H.C. Andersen 2005 præsenterer et gigantisk underholdnings- show i Parken på digterens 200 års fødselsdag. Budget: Knap 50 mio. kr.

-

Danmarks Radio og H.C. Andersen 2005 præsenterer et gigantisk underholdningsshow i Parken på digterens 200 års fødselsdag. Budget: Knap 50 mio. kr.

Et gigantisk underholdningsshow i Parken i København bliver det mest spektakulære indslag, når 200 året for H.C. Andersens fødselsdag skydes i gang i weekenden 1.-3. april 2005.

Ifølge Lars Grarup, konstitueret programredaktør i Danmarks Radio, bliver der tale om \"det største internationale show nogen sinde i Danmark.\" Det fortalte han onsdag på et pressemøde i København.

Showet med titlen \"Once Upon a Time\" ventes transmitteret til en lang række europæiske lande via Eurovisionen og også til lande uden for Europa. Foreløbig er der indgået kontrakter med berømte skuespillere som Kenneth Branagh og Susan Sarandon, sangeren Harry Belafonte, violinisten Nigel Kennedy og sopranen Renée Fleming.

Senere ventes de suppleret af store navne inden for rock- og populærmusikken. Lars Seeberg, generalsekretær for H.C. Andersen 2005, fortæller, at fonden bidrager med 10 mio. kr. til det store show i Parken. Det samlede budget for begivenheden er på knap 50 mio.
/ritzau/