H.C. Andersen i ny udgave

"Den grimme ællling" eller "Den lille pige med svovlstikkerne", skrevet om og redigeret ned, så de ikke fylder mere en bare et enkelt A4-papir. Det er det nye tilbud fra et københavnsk forlag.

24 forkortede eventyr fra københavnsk forlag

I alt vil HC. Andersen Copenhagen Aps udgive 24 forkortede HC. Andersen eventyr. De bliver samlet i én bog, så forældre kan læse ét eventyr for deres børn i julemåneden. Det er adjunkt Jørgen Haarder, der har omskrevet de gamle og populære eventyr. Han er godt klar over, at omskrivningerne ikke vil blive positivt modtaget i alle kredse, men han har kastet sig over opgaven med stor energi.

"Mange af HC. Andersens bedste eventyr er for lange og sproget er for gammeldags, derfor er der behov for nogle moderne udgaver", siger Jørgen Haarder.

Han tror at omskrivningen er nødvendig, hvis nutidens børn skal have glæde af HC. Andersen. Bag udgivelsen står den colombianske forretningsmand Carlos Vela. Han har gennem sit forlag HC. Andersen Copenhagen Aps satset store penge på det nye eventyrprojekt. Planen er at eventyrene skal udkomme inden jul, og senere i flere andre verdensdele.

Samtidig med de forkortede eventyr har forlaget også produceret en serie af julepynt med HC. Andersen motiver.

Se HC ANDERSEN COPENHAGEN APS WEBSITE

Læs Jørgen Haarders version af DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE

Læs Jørgen Haarders version af DEN GRIMME ÆLLING