H.C. Andersen-klip for en formue på auktion

Et enestående papirklip af H.C. Andersen kommer på auktion om få uger. Papirklippet - et virvar af svaner, ballerinaer og dansende mænd - er det hidtil største af forfatteren, og vurderingen lyder på op imod 150.000 kr.

-

/ritzau/ Et enestående papirklip af H.C. Andersen kommer på auktion om få uger. Papirklippet - et virvar af svaner, ballerinaer og dansende mænd - er det hidtil største af forfatteren, og vurderingen lyder på op imod 150.000 kr.

Men det kan godt blive endnu dyrere, mener en ekspert. H.C. Andersens bidrag til en bazar til fordel for ofrene fra krigen i 1864 kommer på auktion 2. december.

Der er tale om det hidtil største papirklip, man kender fra forfatterens hånd. Både danske og udenlandske samlere ventes at byde på det lille kunstværk, som hofbager A. Bruun købte i juni 1864.

Ved den kommende auktion ventes det samme papirklip at indbringe mellem 100.000 kr. og 150.000 kr., hvis vurderingen ellers holder hos Bruun Rasmussens Auktioner i København.

Papirklippet, der er klæbet ind i en førsteudgave af H. C. Andersens bog \"Eventyr\" fra 1850, måler cirka 42 gange 34 centimeter og er en sindrig konstruktion af svaner og ballerinaer, og inde midt på papiret har H. C. Andersen skrevet sin lille hilsen til køberen, der på denne måde valgte at støtte ofrene fra krigen i 1864.