I det fynske folks tjeneste

H.C. Andersen Marathon bryder med traditionerne

Halvmarathonløberne blvier i år indlemmet i det store felt, når der til september løbes H.C. Andersen Marathon.

Det drejer sig om de mandlige halvmarathonløbere, som i år vil starte sammen med det store marathonfelt klokken 10. Arrangørerne gør tiltaget, fordi de føler sig sikre på afviklingen efter flere års gode erfaringer omkring logistikken i Odense midtby.

- Der vil næppe være nogle af halvmaratonløberne, som vil influere på løbet helt i front blandt de internationale stjerner, og vi forventer, at alle deltagere får optimale forhold at løbe under. Samtidig kan de mandlige deltagere på den halve distance benytte de populære fartholdere med balloner, som stiller sig til rådighed igen i år, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

De gamle vil også være med

Et andet tiltag i dette års udgave af H.C. Andersen Marathon bryder også med traditioner og vanetænkning og ønsker at tilgodese deltagerne i de modne aldersgrupper:

- Vi er blevet kontaktet af en del rutinerede maratonløbere over de 70 år, som gerne ville starte lidt tidligere end det store felt.

Det har vi nu tilbudt vores lidt ældre deltagere, der får fornøjelsen af at løbe sammen med det kvindelige halvmaratonfelt allerede fra klokken 9, siger Torben Simonsen.

Fra den 28 juli vil der hver søndag pånær d. 1. september være fællestræning i Odense frem mod marathonet.