H.C. Andersen på rumeventyr

I september begynder et stort eventyr for Andreas Mogensen. Han bliver den første dansker i rummet. Og med i baglommen ligger H.C. Andersen.

Den 2. september begynder astronauten Andreas Mogensens rumeventyr til Den Internationale Rumstation ISS. Han skal udføre en lang række tekniske og videnskabelige forsøg, men der bliver formentlig også tid til at nyde udsigten og måske læse.

Det er tradition, at hver astronaut, der ankommer til rumstationen også medbringer enkelte genstande, der repræsenterer deres lande. Og Andreas Mogensen har lånt en bog skrevet af H.C. Andersen, der hedder "Billedbog uden Billeder" (What the Moon saw) af H.C. Andersens Hus i Odense.

Bogen er H.C. Andersens helt eget rumeventyr. Bogen består nemlig af 33 historier - fortalt af månen.

- I H.C. Andersens Hus håber vi, at Andreas Mogensen og hans kolleger på rumstationen vil få glæde af H.C. Andersens rumeventyr, og vi er selvfølgelig begejstrede over, at den danske astronaut tager H.C. Andersen med sig på sit fantastiske rumeventyr. H.C. Andersen var jo som bekendt uhyre glad for at rejse og begejstret for teknikkens vidunderlige muligheder, fortæller overinspektør Ejnar Askgaard.