H.C. Andersen på Vestsjælland

I en ny bog "H.C. Andersen og Vestsjælland" beskrives hvilken betydning Vestsjælland har haft for den fynske eventyrdigter. Både personligt og litterært. H.C. Andersen har gået i skole i Slagelse og opholdt sig på de vestsjællandske herregårde. Sammenlagt har H.C. Andersen tilbragt ca. 6 1/2 år af sit liv i Vestsjælland.

-

I en ny bog "H.C. Andersen og Vestsjælland" beskrives hvilken betydning Vestsjælland har haft for den fynske eventyrdigter. Både personligt og litterært

H.C. Andersen har gået i skole i Slagelse og opholdt sig på de vestsjællandske herregårde. Sammenlagt har H.C. Andersen tilbragt ca. 6 1/2 år af sit liv i Vestsjælland.

Beskrivelsen af H.C. Andersens skoletid i Slagelse kaster nyt lys over opholdet, der fremstår mere nuanceret og udviklende for forfatteren end det udsagn man ofte hører i folkemunde, at opholdet i Slagelse var en plagelse. Slagelse var ligeledes udgangspunkt for hans mange besøg i Sorø hos digteren B.S. Ingemann.

Men den samlede historie om H.C. Andersens ophold i Vestsjælland er ikke tidligere skrevet. Derfor har Kultursekretariatet under Vestsjællands Amt nu udgivet bogen "H.C. Andersen og Vestsjælland".

Udgivelsen skal ses som led i forberedelserne til fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005. Bogen er oversat til engelsk, og skrevet af historikeren Stig Fjord Nielsen.