H.C. Andersen-rum til verdensbiblioteket i Egypten

Når verdensbiblioteket i Alexandria i Egypten bliver åbnet i næste måned bliver det med fynsk deltagelse. H.C. Andersen fonden fra Odense er med til at skænke verdensbiblioteket et H.C. Andersen-rum.

-

Når verdensbiblioteket i Alexandria i Egypten bliver åbnet i næste måned bliver det med fynsk deltagelse. H.C. Andersen fonden fra Odense er med til at skænke verdensbiblioteket et H.C. Andersen-rum.


Det nye verdensbibliotek i Alexandria bliver indviet 23. april i år. Den officielle åbningscermoni vil blive overværet af præsident Mubarak og 30 andre statsoverhoveder fra hele verden. Den danske deltagelse i åbningscermonien står komponisten Palle Mikkelborg for. Trompetisten skal i forbindelse med åbningen opføre et værk, der hedder \"To Read is to Dream\". Værket er stærk inspireret af H.C. Andersens berømte citat: \" At rejse er at leve\".


Derudover vil Danmarks skænke verdensbiblioteket et såkaldt H.C. Andersens-rum, som officiel gave.


Interesse fra Egypten
\"Det er de egyptiske myndigheder, der har vist interesse for at få et særligt afsnit med H.C. Andersen i det nyindviede bibliotek. Det syntes vi er en meget stor ære, da det udover Andersen kun er Nobel, der får et særligt rum i biblioteket\", siger Lars Seeberg fra H.C. Andersen fonden 2005(det tidligere H.C. Andersen sekretariatet).


H.C. Andersen-rummet vil bestå af digterens værker og en række multi-medie-værktøjer, der vil give de besøgende et indblik i H.C. Andersens liv og skrifter. Rummet vil først stå endelig færdig i 2005.


Symbolsk betydning
Sammen med H.C. Andersen museet vil H.C. Andersen fonden støtte oprettelsen af H.C. Andersen-rummet økonomisk. Lars Seeberg har dog endnu ikke noget bud på, hvor meget det vil koste at være med i verdensbiblioteket.


\"Det vil ikke være nogen stor investering, og det vil have kolossal symbolsk betydning for både Danmark og Odense, at vi er repræsenteret i dette bibliotek\", siger Lars Seeberg.


Den første verdensbibliotek
Verdensbiblioteket i Alexandria er et forsøg på genskabe historiens første bibliotek i den egyptiske by Alexandria. Det oprindelige bibliotek blev grundlagt af Alexander den Store i år 332 før kristus. Biblioteket  samlede igennem seks århundreder lærte og kloge fra hele den antikke verden, og biblioteket dannede skole for eftertidens universiteter.


Den nye Verdensbibliotek har som erklæret mål at blive verdens vigtigste og største bibliotek. Biblioteket råder over højteknologisk informationsudstyr og får plads til 3500 forskere.