HCA Fonden afbryder samarbejdet med sambaskole

Bestyrelsen for H.C. Andersen 2005 Fonden besluttede fredag i enighed at afbryde det videre samarbejde med sambaskolen \"Imperatriz Leopoldinense\" i Rio.  

-

Bestyrelsen for H.C. Andersen 2005 Fonden besluttede fredag i enighed at aflyse det videre samarbejde med sambaskolen \"Imperatriz Leopoldinense\" i Rio.

Aflysningen kommer efter at både Kronsprinsparret og Kulturminister Brian Mikkelsen har takket nej til at overvære sambaoptoget i Rio.

- Nu dropper vi samarbejdet. HCA-projektet kan ikke holde til at blive kædet sammen med en sambaskole, hvor ærespræsidenten står i ledtog med den kriminelle underverden, siger bestyrelsens formand, Anker Boye.

Det afbrudte samarbejde betyder, at sambaskolen ikke længere må bruge HCA Fondens logo, og hvis de gennemfører et H.C. Andersen inspireret sambaoptog bilver det for deres egen regning.

HCA Fonden har dog allerede sendt 1,1 mio. kr. til sambaskolen og de penge får fonden ikke tilbage.


HCA Fonden afbryder samarbejdet med Imperatriz Leopoldinense

- Vi har indgået en kontrakt med skolen, og da den har opfyldt kravene i kontrakten har vi intet grundlag for at trække pengene tilbage, siger Anker Boye.

Bestyrelsen afviser samtidig at placere et ansvar for at Fonden har indgået et samarbejde med en skole, der er infiltreret af mafiaen i Brasilien. Sagen får derfor ingen konsekvenser for personer - hverken i Danmark eller Brasilien.