HCA sender dig ud af landet

Når du flyver afsted fra Københavns Lufthavn for at holde påskeferie udenlandsk, bliver det med HC Andersen på nethinden, at du vinker farvel til Danmark.

Med sædvanlig høj hat og humør vil HC Andersen i skikkelse af den odenseanske skuespiller Torben Iversen sende danskere ud af lufthavnen - og selvfølgelig tage imod udenlandske turister. Det sker fra 11. til 13. april.

Anledningen til Torben Iversens HCA-fremstød i Københavns Lufthavn er, at lufthavnen de næste tre måneder udstiller en to meter høj statue af den gamle digter sammen med hans originale rejsekuffert og den lille havfrue.

I følge Københavns Lufthavns kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen udstiller de statue af HC Andersen for at skabe "a sense of place", så de rejsende både kan se og mærke, at de er i Københavns Lufthavn og ikke i Amsterdam eller Zürich.

- Lufthavne verden over har det med at ligne hinanden. Men vi ønsker at give de rejsende en mere unik oplevelse af at være i Danmark, og her er HC Andersen jo for mange selve indbegrebet af Danmark. Vi har også andre initiativer på vej for at give vores mange gæster oplevelsen af København, Danmark og Skandinavien, siger han.

Torben Iversen, der i årtier har optrådt som HC Andersen, får selskab af sin datter i de tre store påske-rejsedage fra den 11-13. april. De optræder sammen ved udgangen fra Tax Free i Københavns lufthavn. Det bliver tre gange dagligt - morgen, middag og sidst på eftermiddagen.

Kunstneren bag den to meter høje HC Andersen bronzestatue Misja Kristoffer Rasmussen er temmelig begejstret for at kunne bruge lufthavnen som udstillingsrum.

- Det er jo ikke mange gallerier og museer, der som Københavns Lufthavn har 24 millioner gæster hvert år, siger han.