HCA-turisme overgår forventninger

En foreløbig analyse af effekterne af HCA-året viser at 72 procent af de udenlandske hotelgæster på forhånd havde hørt om fejringen af digterens 200 års fødselsdag. Ni procent svarede at fejringen har haft betydningen for deres beslutning om at besøge Danmark.

De danske turismeorganisationer forventede i starten af året, at HCA-fejringen ville betyde en vækst på op til fem procent for Fyn og med en stigningen på ni procent er væksten overgået forventningerne.
Direktør for Fyntour, Kim Folmann Jørgensen siger i en pressemeddelelse at den foreløbige analyse viser, at der er grund til glæde.
- De besøgstal, vi har fået rapporteret fra Odenses HCA-attraktioner, understøtter i allerhøjeste grad, at Fyn har mærket en tydelig positiv effekt af indsatsen, ligesom de fynske hoteller generelt udtrykker tilfredshed.

Undersøgelsen, der er udført for VisitDenmark af Socialforskningsinstituttet, er baseret på mere end 2.500 personinterviews med overnattende ferieturister på hoteller og i feriehuse i hele Danmark i 2. og 3. kvartal.