I det fynske folks tjeneste

Her er årets mest læste historier

2016 har været et begivenhedsrigt år. Herunder giver vi et tilbageblik på årets 10 mest læste artikler på tv2fyn.dk.

Foto: TV 2/FYN

2016 har budt på asylkaos på Langeland, bandekrig, Tinderbox, farvel til Odense-borgmester Anker Boye, et OB-hold i krise, samt en brandstiftersag, hvor en odenseaner blev dømt for at have sat ild til 11 brande i Odense. 

TV 2/FYN har dækket årets fynske nyheder og de største begivenheder massivt på alle platforme og givet fynboerne mulighed for at debattere alt fra teknologi i daginstitutionen til hundeloven. 

Herunder har vi samlet årets 10 mest læste artikler på tv2fyn.dk.  

Nummer 1: Fyret kort før sit jubilæum

Anne Marie Østergaard fortalte i december, at hun blev fyret kort inden, hvad hun mente var, sit 40-års-jubilæum. Hun blev fyret, fordi hun ikke havde de fornødne kvalifikationer. Ifølge kommunen har den 61-årige hjemmehjælper først jubilæum i 2020.

05:33

Hjemmehjælper i Kerteminde blev fyret af kommunen 28 dage før sit 40 års jubilæum.

Luk video

Nummer 2: Betonklodsdrab: Politi offentliggør video

En 33-årig mor blev dræbt, da hendes bil blev ramt af en betonklods kastet fra en motorvejsbro ved Skallebølle på den vestfynske motorvej. I oktober offentliggjorde politiet en overvågningsvideo fra en tankstation i Vissenbjerg. Sagen, der endnu ikke er opklaret, har vakt stor opmærksomhed i både ind- og udland.

Nummer 3: De kendtes behandler: Sådan fjerner du smerter

TV 2/FYN-reporter Preben Dahl fik fjernet smerter i lænden på et splitsekund under Tinderbox i Odense i juni. Behandler Kenneth Collins var manden med de magiske hænder.

- Av for helvede, udbrød den erfarne reporter på live-tv. 

09:43 Luk video

Nummer 4: Betjent reddede selvmordstruet

En politibetjent talte en mand fra at hoppe ud fra Lillebæltsbroen i oktober. Manden blev efterfølgende sendt til psykiatrisk afdeling i Odense. I timevis var Lillebæltsbroen spærret af. Derfor blev trafikken fra motorvejen ledt over den gamle bro.

Nummer 5: Festlig julehilsen fra Beredskab Fyn

I december fik TV 2/FYN en munter julehilsen fra vagtholdet hos Beredskab Fyn. Julehilsnen til tonerne af julesangen ”Støvledance” gik viralt og blev efterfølgende bragt på flere landsdækkende medier.

01:22 Luk video

Nummer 6: Test dig selv: Er du fynbo?

TV 2/FYN lavede i november en test, hvor du kan finde ud af, hvor godt du kender fynsk, og det var der rigtig mange, der prøvede. Ved du, hvor møllen sidder? Du kan stadig tage testen herunder:

Nummer 7: Betonklodsdrab: Person fra video har meldt sig

Syvendepladsen går til historien om den 15-årige dreng, der meldte sig selv efter betonklodsdrabet som personen på overvågningsvideoen. Dermed handler to af årets 10 mest læste artikler i 2016 om betonklodsdrabet ved Skallebølle på den vestfynske motorvej. 

00:12 Luk video

Nummer 8: Fragtskib bragede ind i havbrug: 250 ton ørreder slap løs

Et fragtskib sejlede i oktober ind i et havbrug i Assens. Ved kollisionen slap omkring 250 ton ørreder ud i Lillebælt. Skibet var på vej mod Kolding.

Nummer 9: Gerningsmand stukket af: Mand dræbt ved Svendborg Banegård

I november blev en 74-årig mand dræbt ved Svendborg Banegård. Det viste sig senere, at der var tale om en familietragedie, hvor en søn dræbte sin far. Sønnen er psykisk syg.

Nummer 10: Ny busrute: Odense-København 63 kroner

En af de mest læste artikler i foråret var historien om Eurolines åbning af en ny busrute mellem Odense og København. Til at starte med kunne fynboerne transportere sig til hovedstaden for 63 kroner. Busruten åbnede i maj.