Herreløse katte i store mængder

Dyrenes Beskyttelses internat på Fyn har alene i juli fået indleveret mere end 100 katte og killinger og hvis det fortsætter i det tempo, frygter man pladsmangel.

2407 mille

Senest blev en kattemor med fem killinger fundet i en papkasse på rastepladsen ved Fjeldsted Skovkro på Vestfyn onsdag aften.

På papkassen havde nogen skrevet: Hun hedder Mille. Udover at være skræmt fra vid og sans, meget sultne og tørstige havde kattene loppeeksem og er stærkt afmagrede.

- Vi har så travlt med hvordan folk behandler deres dyr nede sydpå. Men virkeligheden er bare at i Danmark har katten en så ringe status at man bare smider dem ud når det bliver besværligt, skriver Dyrenes Beskyttelse på Facebook.

Mille er heldig

2407 mille2

I Facebook-indlægget skriver Dyrenes Beskyttelse, at katten Mille og hendes killinger har været heldige, for de blev fundet før det var for sent.

- Sådan er det ikke altid, når vi åbner diverse kasser og poser, hedder det.

I 2014 modtog Fyns Internat omkring 900 katte og det tal tegner til at blive større i 2015.

Derfor appllerer Dyrenes Beskyttelse folk til at aftage nogle af de mange katte, for der er snart pladsmangel.

På internatet får kattene loppekur, ormekur, er blevet vaccineret, øretatoveret og neutraliseret.

- Egentlig er det jo Det er jo ejers ansvar. Men hvad hjælper det hvis ejer ikke tager ansvar? Vi har skam ringet til politiet. Men de siger at hittekatte i kasser ikke er deres bord. Det er heller ikke politikerne bord, for de laver ikke en kattelov. Hvis bord er det så?, skriver Dyrenes Beskyttelse på Facebook

Dyrenes Beskyttelse på Facebook