Heste, biler og kirsebær: Fynske herregårde åbner portene

  
Klassiske biler, kirsebær og heste. Med opfindsomhed og engagement har tre fynske herregårde og deres samarbejdspartnere tænkt og udviklet nye idéer til, hvordan der kan skabes liv og aktivitet i de historiske bygninger og tilhørende jorde.
 
Broholm Gods ved Nyborg vil i påsken invitere borgere med demens og Alzheimers sygdom og deres pårørende til hesteoplevelser på herregården.

På Selleberg Herregård ved Kerteminde er passionen for Kirsebær i centrum, når der til august bydes indenfor i kirsebærhaven. 

Og på midtfynske Egeskov Slot køres veteranbilerne i fokus, når herregården holder Classic Days til august. 

Arrangementerne bliver til virkelighed med støtte fra Realdanias Byd Indenfor-kampagne. Her er fællesnævneren for de idéer som får støtte, at de både skaber nyt liv i de historiske rammer og bidrager til at styrke samarbejde og livskvalitet i landdistrikterne.

I alt støttes fem herregårde – og heraf altså tre på Fyn - hver med mellem 50.000 kr. og 85.000 kr. Kabbel Hovedgård ved Lemvig og Sparresholm Gods ved Næstved får også støtte.

På Egeskov Slot kan man se veteranbiler.
På Egeskov Slot kan man se veteranbiler.

Arrangementerne

Broholm Gods: Ride for a Cure, heldagsarrangement for Alzheimer- og demensramte borgere og deres pårørende, påsken.

Selleberg Herregård: Oplevelse af kirsebærhaven, formidling af Sellebergs kulturarv og kirsebærproduktion, 15. juli – 15. august.

Egeskov Slot: Classic Days, veteranbiler, 20.– 21. august 2016.