Hestens År skydes ind på Væddeløbsbanen

Traditionen tro afholder flere hundrede danskere og deres adoptivbørn fra Kina kinesisk nytårsfest på Fyn. Lørdagens fest på Væddeløbsbanen i Odense bliver den største kinesiske nytårsfest i Danmark nogensinde.

-

Traditionen tro afholder flere hundrede danskere og deres adoptivbørn fra Kina kinesisk nytårsfest på Fyn. Da det snart er Hestens år i Kina bliver lørdagens nyårsfest fejret på Væddeløbsbanen i Odense. Årets nytårsfest bliver den hidtil største.


Kinesiske traditioner
Hvert år i januar eller februar afholder Kinaforeningen i Danmark traditionel nytårsfest på Fyn. I år vil over 300 personer deltage i arrangementet, der har til formål at knytte bånd mellem danske familier, der har adopteret et barn fra Kina. Samtidig vil forældrene vise deres børn den kultur de oprindeligt stammer fra.


Derfor står menuen også på traditionel kinesisk buffet, kinesisk udsmykning med kulørte lamper og drager og afslutningsvis et storslået fyrværkeri.


Ambassaden deltager
Kina blev i 2001 det land, hvorfra der kom flest adoptivbørn. Derfor har Kinaforeningen stor bevågenhed fra den kinesiske ambassade, og en større delegation fra ambassaden vil deltage i lørdagens fest på Fyn, hvor Kina går ind i Hestens år.


Samtidig vil foreningen bruge begivenheden til at slå et slag for at der bliver større lighed mellem udgifterne til adoption og kunstig befrugtning.