I det fynske folks tjeneste

Himlen åbner sig på Fyn: Voldsomt vejr på vej

Fynboerne går fra den ene yderlighed til den anden torsdag - dagen efter valget til Folketinget. Vejret byder nemlig både på sol, skybrud, hagl og vindstød.

Torsdag bliver en dag med lidt af hvert, når det kommer til vejret. Både hagl, regn og vindstød kommer ind over Fyn. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Torsdag er det ikke kun folketingspolitikerne, der venter på personlige stemmetal, som må gå og svede. Rundt omkring i landet bliver det nemlig igen varmt - og det gælder også Fyn. 

Solen skinner, og temperaturerne ligger allerede fra morgenstunden på lige under de 20 grader, hvilket igen giver en lummer start på dagen. I løbet af formiddagen bliver det kun varmere, og torsdag middag vil temperaturerne ligge på omkring de 24-25 graders varme på Fyn. 

Læs også Fyn er rød: Sådan har fynboerne stemt

Himlen åbner sig

Den danske sommer er foranderlig for at sige det mildt. Det ene øjeblik er der sommervarme, og det næste falder der både vand og hagl ned fra himlen.

Læs også Kisteglad trods muligt farvel til ministertitel

Torsdag bliver nemlig ikke en dag kun med solskin. En koldfront vil i løbet af torsdag middag bevæge sig ind over Danmark fra sydvest, og det har fået Danmarks Meterologiske Institut, DMI, til at varsle mod voldsomt vejr. 

Prognoserne viser, at himlen nemlig kan åbne sig på Fyn og både skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød kommer til at præge eftermiddagen. 

Skybrud er defineret som, at der kommer mere end 15 milimeter nedbør på 30 minutter.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maksimalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maksimalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Kilde: TV 2 Vejret

Køligere vejr på vej

Torsdag aften vil der fortsat være skyet på Fyn med stedvis regn- og tordenbyger. Det kommer til at betyde, at den lumre varme, der har hersket de seneste par dage, bliver fejet væk. 

Natten til fredag vil temperaturerne komme ned på 10-12 grader med en svag til jævn vind omkring vest. Og det køligere vejr bliver ved hen over pinsen, hvor der også vil være enkelte byger i det fynske. 

00:44

\n      

Luk video