I det fynske folks tjeneste

Historisk satsning i Odense Zoo

Odense Zoo løfter nu sløret for en ny visionær plan om at anlægge tre kæmpe anlæg over de næste fire år. De nye projekter skal "genopfinde zoo i Odense" og sætte fokus på oplevelser, leg og læring fremfor dyr.

Fremover skal Odense Zoo satse mindre på nye dyr og mere på oplevelser, leg og læring

1 af 8

- Det er en satsning, der går ud over alle grænser for hvad vi har gjort før. Det er fyrtårnet i Odense Zoo vi er i gang med at planlægge, lyder det fra Henrik Lehmann Andersen, direktør i Odense Zoo.

Vil adskille sig

Planerne går ud på at skabe tre nye store anlæg, der hver især er på samme størrelse som Oceanium. Men de nye anlæg skal ikke bare rumme nye dyr. Planerne er at skabe rum for oplevelser, leg og læring i de nye anlæg.

- Hvis vi holder fast i det, at vi er en zoo i traditionel stand, så får vi ikke fat i dem der kommer længere fra. Vi er nød til adskille os fra andre zoologiske haver ved at være meget mere levende, spændende og med mange flere aktivitet, sådan at når feriegæsterne i sommerhusene vælger os som udflugtsmål, siger Henrik Lehman Andersen.

50 procent flere gæster

Ambitionen er at forøge besøgstallet fra de nuværende 400.000 om året til 600.000 i løbet af en årrække og dermed gøre Odense Zoo til Danmarks femte største attraktion.

- Det er vores ambition, at skabe et fyrtårn i Odense, et sted som folk vil køre til fra både Sjælland, Jylland og Tyskland, siger Henrik Lehmann Andersen.

Kiwara

De tre nye anlæg kommer til at hedde Kiwara, Science Zoo og Sub-zoo. Kiwara, der betyder hjem på swahili, skal være en afrikansk savanne med giraffer, krodiller og andre dyr fra den afrikanske slette. Området skal ligge der hvor zoo nu har okavangoen.

Science Zoo og Sub-Zoo

Placeringen af Science Zoo er endnu ikke på plads, men dette projekt går ud på at anlægge et eksperimentarium, hvor publikum gennem brug af ny teknologi, kan lære, lege og afprøve forskelige aktiviteter.

Sub-zoo skal ligge der hvor der i dag er giraffer, søløver og sæler. Området skal omdannes til et Californisk havne- og kystmiljø med en russisk ubåd midt i det hele. Her er meningen at gæsterne skal aflægge et virtuelt besøg i stillehavet og svømme rundt mellem hvaler og kæmpeblæksprutter.

Finansieringen ikke på plads

Henrik Lehmann Andersen tror på at Odense Zoo kan finde investorer til de ambitiøse planer

Efter planen skal de tre anlæg stå færdig i henholdsvis 2009, 2010 og 2011. Finansieringen af de ambitiøse planer er dog endnu ikke faldet på plads, men selvom Odense Zoo får brug for et trecifret millionbeløb er direktøren optimist.

- Nu skal vi drøfte planerne med vores samarbejdspartnere og fonde, men jeg vurderer absolut planerne som realistiske, siger Henrik Lehmann Andersen.

Odense Zoo vil til august fremlægge mere detaljerede planer og skitser for fremtidens zoologiske have i Odense.

Se Odense Zoo's hjemmeside