Hjælp fra Fyn: Flere gadebørn i skole

Den kun to år gamle forening "From Street to School", der er grundlagt på Fyn, har på kort tid sendt 49 gadebørn i Afghanistan i skole.

For to år siden solgte 12-årige Feroza mad på gaden i Kabul dagen lang. Hun boede i et telt i en flygtningelejr, og var nødt til at tjene penge til sin familie, da hendes far er handicappet. Hendes dagsløn var på 8-10 kroner.

I dag går hun i skole og har netop fået topkarakteren 12 i samtlige fag.

Feroza er bare én ud af 49 tidligere gadebørn i Afghanistan, der nu er startet i skole med støtte fra foreningen "From Street to School".

- Vi giver hendes far de 3-400 kroner hun kunne tjene på markedet om måneden. Til gengæld forpligtiger familien sig så til at sende Feroza i skole, fortæller bestyrelsesformanden for "From Street to School", Ashil Farokh, fra Odense.

From Street to School blev startet for to år siden i Odense, og allerede nu er 49 gadebørn i Kabul og Jalalabad blevet sendt i skole.

- Det går stille og roligt fremad. Vores mål var at hjælpe 40 i år, men vi når op på at kunne hjælpe 49, og vi håber at kunne sende endnu flere afghanske børn i skole til næste år, siger formanden for foreningen,

Foreningen "From Street to School" er baseret på 100 procent frivillig arbejdskraft i Danmark, og på to år har foreningen fået over 220 medlemmer i hele landet og ni lokalforeninger.

- Vi håber meget, at vi snart kan få 300 medlemmer og blive en godkendt forening. Det vil betyde, at vi kan søge om penge og at donationer til vores forening kan trækkes fra i skat ligesom hos de store nødhjælpsorganisationer, siger Ashil Farokh.

Foreningen har jævnligt frivillige i Afghanistan som med video dokumenterer, at børnene er holdt med at arbejde og passer deres skole.

Se videoen om Feroza