Hjælp, min bedste ven har begået selvmord!

Sådan lyder et af de rammende budskaber, der fra mandag kan ses bagpå busser - og på reklamesøjler her på Fyn. Det er Offerrådgivningen, der med kampagnen vil gøre opmærksom på, at de er klar til at hjælpe.

Kampagnen skal fortælle folk, at der er hjælp at hente, hvis man har været udsat for noget ubehageligt.

- Vi er rigtig dygtige til at tage os af ofre, pårørende og vidner. Men der er rigtig mange på Fyn, der slet ikke ved at der findes et tilbud. Også hvis man ikke selv har været direkte involveret i den voldsomme hændelse, der er sket, hvad enten det er et tyveri, et mord, et overfald, siger formand for Offerrådgivning Fyn, Vivi Kier.

Offerrådgivning Fyn

Anonymt

Derfor lancerer man nu kampagnen med de sigende budskaber. Man kan henvende sig til Offerrådgivningen anonymt, døgnet rundt. Her kan man læsse af, for rådgiverne er der til det samme - at lytte.

- De ofre der kommer her, de er i en krise. De har oplevet noget, som er traumatisk for dem, så det er ikke sikkert, de lige begynder med at fortælle alt. Så de skal have tid, så de kan få lejlighed til at fortælle, hvad der er hændt, fortæller Kirsten, der er rådgiver og ligesom de andre rådgivere ikke optræder med efternavn.

Fokus på voldsmanden

Retssystemet fokuserer ofte på voldsmanden, og derfor er det vigtigt at gøre opmærksom på, at Offerrådgivningen er der:

- For ofrene, for pårørende, for vidner som kan have det rigtig, rigtig svært med det der er sket og som ikke har nogen at snakke med, siger Vivi Kier.

- Vi er her for vores ofre, og derfor vil vi jo gerne bruges mest muligt, siger Kirsten.

Oversigt

    Oversigt