I det fynske folks tjeneste

Hjælp til børn i sorg

Sorggruppen hos Børns Vilkår på Fyn, som hjælper børn, der har mistet en forælder, har en venteliste på 50 børn i aldersgruppen 10-14 år, og det er en mangedobling på bare et år. Sidste år stod 13 børn på venteliste.

-

Sorggruppen hos Børns Vilkår på Fyn, som hjælper børn, der har mistet en forælder, har en venteliste på 50 børn i aldersgruppen 10-14 år, og det er en mangedobling på bare et år.
Sidste år stod 13 børn på venteliste.

Der er kun plads til ti børn ad gangen, og de har individuelle forløb, så nogen børn kan gå i gruppen længere end andre.
Men det betyder også, at de børn, der endnu ikke har fået plads, kan komme til at vente over et år efter dødsfaldet i familien, inden de får hjælp.

Hjælp fra amtet
Sorggruppen hos Børns Vilkår er blandt de få tilbud på Fyn.
Men nu vil Fyns Amt se på, om der kan bevilges penge, så flere børn kan få hjælp hurtigt.

\"Jeg synes problemet er blevet så stort, at hjælpen må samles, så alle ved, hvor de skal henvende sig, når de står i situationen. Det kan være i vores Børne-Ungerådgivninger, som vi har i Odense, Svendborg og Aarup\", siger formanden for Fyns Amts Social- og Psykiatriudvalg, Ib Dalsfledt (DF).

Ib Dalsfledt understreger, at sagen ikke har været forhandlet politisk, men personalet fra amtets familieafdeling skal i løbet af de næste 14 dage holde møde med blandt andre Anne Marie Jessen, der er gruppeleder i sorggruppen hos Børns vilkår.

Hun er glad for amtets interesse.

\"Jo flere grupper jo større trivsel for familier på Fyn, der har mistet\", siger hun.

Sorggruppen hjalp


Familien Svedal fik hjælp til at bearbejde sorgen efter fars død


For familien Svejdal fra Sandholt-Lyndelse har sorggruppen hos Børns Vilkår været en stor hjælp.
De to ældste børn Maria og Nicolai på nu 14 og 11 år begyndte i gruppen et halvt år efter deres far døde.

\"Det har betydet meget, at man kan snakke med andre børn om, hvordan man har det. Og de ved, hvordan det er, for de har selv prøvet det\", siger Maria Svejdal.

Hendes lillebror Nicolai har i længere tid følt sig klar til at stoppe i sorggruppen, hvor han startede sidste år i august.

\"Nu har jeg fået en masse andre ting at tænke på\", fortæller drengen, der balndt andet går til badminton og spiller saxofon.