I det fynske folks tjeneste

Hjemmeværnschef: Vi får testet vores soldaters evner ved grænsen

I dag blev 45 syddanske hjemmeværnssoldater indsat ved den dansk-tyske grænse for at assistere politiet. Og debuten forløb fint.

00:25

1 af 2

I morges klokken otte tiltrådte 45 fynske og syddanske hjemmeværnssoldater deres nye job ved den dansk-tyske grænse, hvor de nu skal hjælpe politiet med grænsekontrollen.

Den øverste chef for Hjemmeværnet i regionen er tilfreds med, at hans soldater nu får mulighed for at bevise deres værd i en situation og en opgave, hvor der virkelig er noget på spil.

- Vi får det ud af det, at vi får afprøvet nogle af de ting, vi har øvet os på i mange år og får øvet os på det i en skarp situation. Vi får afprøvet vores soldater, om de rent faktisk kan det håndværk, som vi hele tiden har trænet til og håber på, de kan i enhver situation, siger Flemming Agerskou, der er oberst og chef for Totalforsvarsregion Syd, der er ansvarlig for Hjemmeværnets bidrag til at løse opgaven med at udføre grænsekontrol.

Obersten er glad for at få taget hul på opgaven, ikke mindst for soldaterne, der har været igennem først et udvælgelsesforløb og siden en kort, men intensiv uddannelse.

- Jeg ved alle soldaterne har glædet sig meget til det her og har set meget frem til det. De har været igennem uddannelser og selektionsprocedurer, hvor vi har lavet en politi- og militærmæssig screening af dem. Dem der står hernede står politiet inde for og dem står jeg inde for, at de kan løse de opgaver, der skal til, siger Flemming Agerskov.

Da det blev officielt, at Hjemmeværnet skulle assistere politiet ved grænsen, modtog Totalforsvarsregion Syd en stor mængde ansøgninger fra frivillige hjemmeværnssoldater, der ønskede at prøve kræfter med livet som fastansat soldat.

Flemming Agerskov føler sig derfor også overbevist om, at Hjemmeværnet kan blive ved med at løse opgaven så længe, det er påkrævet.

- Jeg vil tro, at så længe Folketinget bliver ved med at synes, at vi skal løse opgaven, så vil jeg kunne rekruttere, uddanne og bemande, hvad der nu skal bemandes ved grænsen, siger Flemming Agerskov