I det fynske folks tjeneste

Hjorte ramt af sommertid

Den første uge efter overgang til sommertid har være en blodig uge for hjortevildt.

Sådan så en bil ud, efter at have ramt er rådyr.

Rådyr følger naturnes ur, og kender ikke til overgangen fra normaltid til sommertid. Det koster hvert år mange dyr livet.

I år blev 20 rådyr ramt og dræbt i den første uge efter overgangen til sommertid alene i Syddanmark. Sidste år blev 15 rådyr ramt.

I alt blev er der i hele landet ramt 89 hjorte, hvilket er 16 flere end sidste år, viser en opgørelse fra Falcks vildtkonsulent, Allan Bruun Rasmussen. 
 
- Hjorte- og andet dyrevildt vandrer fra deres fødesteder tilbage til skovbrynet, hvor de gemmer sig om dagen i daggryet og i skumringen. Med skiftet har vi flyttet myldretiden en time, og det betyder, at trafikstrømmen er øget, netop hvor dyrene vandrer, siger Allan Bruun Rasmussen.

Vildtkonsulenten giver følgende råd, som bilister bør følge, når de kører gennem naturområder i denne tid:

· Først og fremmest: Sæt farten ned og udvis agtpågivenhed.

· Har du set et stykke hjortevildt krydse vejen foran dig, så kommer der sandsynligvis flere. Vildt krydser yderst sjældent en vej alene.

· Ser du vildt tæt på vejen skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bevæger sig væk fra vejen - det kan lige så godt finde på at springe ud foran bilen.

· Det bedste er at bremse og holde fast i rattet. Hvis en undvigelse forsøges, skal man køre bagom, da hjortevildt aldrig vil vende om.