Højt specialiserede sygehusfunktioner decentraliseres

Styregruppen for sygehussamarbejdet i Region Syd har besluttet at gå videre med planen om at oprette tre såkaldte duo-funktioner i Syddanmark. Initiativet betegnes som en milepæl i samarbejdet om den højt specialiserede behandling.

-

Styregruppen for sygehussamarbejdet i Region Syd har besluttet at gå videre med planen om at oprette tre såkaldte duo-funktioner udenfor Odense Universitetshospital. Initiativet betegnes som en milepæl i samarbejdet om den højt specialiserede behandling.

Foreløbig har Styregruppen set på mulighederne for at oprette duo-funktioner, der skal stå for ikke kirurgisk behandling af kræft, behandling af sygdomme i hormonproducerende kirtler og genetisk betingede sygdomme, skriver Fyns Amt i en pressemeddelelse.

Højt specialiseret sygehusbehandling foregår i dag principielt ved landets universitetssygehuse, som i Region Syd er Odense Universitetshospital. Men inden for den nye samarbejdsform kaldet duo-funktion bliver det muligt for en sygehusafdeling i regionen uden for universitetshospitalet at varetage en del af de højt specialiserede behandlingsopgaver og i øvrigt tage del i forskning og uddannelse.

Foreløbig er planlagt tre duo-funktioner, hvor Vejle Sygehus får en opgave med ikke kirurgisk kræftbehandling, Sydvestjysk Sygehus (Esbjerg) med sygdomme i hormonproducerende kirtler og Vejle Sygehus med genetisk betingede sygdomme.

Alle tre duo-funktioner skal samarbejde med Odense Universitetshospital, hvor den specialiserede ekspertise er placeret, så det sikres, at patientgrupperne behandles ens uanset, hvor behandlingen finder sted. 

Til efteråret forventer styregruppen at kunne tage stilling til et forslag om duo-funktion inden for gigtsygdomme i samarbejde med Gigthospitalet i Gråsten.

Oversigt

    Oversigt