I det fynske folks tjeneste

Hollywoodtyve ville plyndre urmager

To mænd med hang til amerikanske actionfilm forsøgte tidligt mandag morgen at rippe en urmager i Kerteminde. Men der gik Olsenbanden i den i stedet.

01:37

Guldsmeden har nu fået nyt vindue i efter tyveriforsøget mandag morgen ved halv fem-tiden.

Røgbomben,som tyvene kastede i forbindelse med flugten

Bræt med skruer - hjemmelavet naturligvis

Torben Gervig overtog forretningen 1. oktober - men udvalget er ifølge ham selv i den billige ende.

Tyvene nåede ikke at få noget med

1 af 6

100 kg tung havebænk

De to maskerede tyve havde planlagt et indbrud hos en guldsmed i Langegade i Kerteminde efter bedste Hollywoodstil med røgbombe, sømmåtter og stjålen flugtbil.

Tyvene bakkede ind i ruden med en over 100 kg tung havebænk bundet til bilen for at få fingrene i de udstillede ure. Men ifølge urmager Torben Gervig fik tyvene ikke det mindste ud af deres anstrengelser.

- Det er jo nærmest som om, de skulle røve Nationalbanken. Man har lagt sømmåtter ude for enden af gaden og lukket en gade med en røgbombe og bakket igennem vinduet med en havebænk, fortæller urmager Torben Gervig.

Inden tyveriet havde de kreative tyve selv konstrueret fire sømmåtter for at forhindre politiet i at forfølge dem.

- Hvis man vil teste en batteridrevet boremaskine, så er det én måde at gøre det på. Der var rigtig mange skruer i brættet, og det ville ét batteri aldrig overleve, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Men de hjemmelavede brædder virkede, for da en bilist ville hente rundstykker hos en bager i nærheden, punkterede bilen, fortæller vagtchefen.

- Det er en ny version af Olsenbanden det her. Der mangler bare lige ham med cigarstumpen og den lille fedtede taske, konstaterer Torben Gervig.

Tyvene flygtede i en rød Toyota Hi-Ace, der formentlig var stjålet tidligere fra en bopæl i Munkebo.

Fyns Politi vil gerne høre fra vidner og kan kontaktes på 114.

Vis stort kort