I det fynske folks tjeneste

Holst: Landsstævnet sætter regionen på landkortet

DGI Landsstævne 2013 i Esbjerg var en stor succes med over 23.500 deltagere, og stævnet gavner hele regionen og skaber mere vækst, mener regionrådsformanden.

Fra torsdag til søndag var Esbjerg og omegn fyldt med gymnaster og sportsfolk i alle aldre, som i bedste sportsånd dystede i beachhåndbold, løb og mountainbike og gav gymnastikopvisninger på Blue Water Arena og i bymidten.

Tv-kanalerne har tranmitteret livligt fra Landsstævnet og ikke bare de 23.000 deltagere har haft udbytte af landstævnet.

- Når flere end 23.500 gæster og tilskuere overnatter, spiser og handler i området, er det ikke blot givende for lokalområdet. Det er til stor gavn for hele regionen. For fokus og synlighed danner grundlag for mere turisme og åbner potentielle tilflytteres øjne for regionen. Det er vækst på lang sigt, og det giver beskæftigelse. Derfor rækker værdien af at have et arrangement som landsstævnet i regionen langt ud over det sportslige, siger regionsrådsformand Carl Holst(V).

Det er anden gang inden for syv år, at DGI afvikler sit store landsstævne i Region Syddanmark. Senest blev landsstævnet afholdt i Haderslev i 2006.