I det fynske folks tjeneste

Homoseksuelle tilbyder kristne hjælp

Foreningen \"Lambda, Bøsser og lesbiske på Fyn\" tilbyder nu at hjælpe kristne unge.

-

Foreningen \"Lambda, Bøsser og lesbiske på Fyn\" tilbyder nu at hjælpe kristne unge. De homoseksuelles forening på Fyn har besluttet at komme de kristne til undsætning efter at den kristne forening Basis har meddelt, at den betragter homoseksualitet som noget, der kræver terapi.  

- Vores erfaring siger os, at religiøsitet oftest skyldes uheldige påvirkninger i barndommen, udtaler Martin Brahtz, der er medlem af Lambda\'s kirkeudvalg.

Lambda mener ikke, at alle kristne kan \"hjælpes\", og har derfor udpeget en særlig målgruppe.

- Religiøsiteten befinder sig på en skala mellem nul og seks, hvor nul er helt ateistisk, mens seks er kristen. Befinder man sig på tre til fire og er motiveret, kan man få hjælp, siger formand for Lambda, Sarah Baagøe Petersen.

Bag tilbuddet fra Lambda gemmer der sig dog både vrede og forargelse over holdningerne hos Basis.

- Det er stærkt beklageligt, at der stadig findes grupper, der betragter homoseksualitet som en sygdom. Det virkelige problem er, at visse religiøse kredse åndeligt set stadig befinder sig i middelalderen og bruger en forældet religiøs fortolkning og en for længst forladt seksualitets opfattelse til at skabe skyldfølelser og skam hos homoseksuelle, siger Martin Brahtz.