Hønge forlader regionsrådet: - Umuligt at levere to steder

Karsten Hønge blev torsdag valgt til Folketinget, og det betyder, at han forlader sin taburet i regionsrådet i Region Syddanmark.

- Jeg kan ikke arbejde med dobbeltmandat. Jeg synes ikke, man kan levere det, man skal levere, hvis man skal sidde begge steder, siger SFs Karsten Hønge til TV 2/FYN.

Karsten Hønge har prøvet, hvad det vil sige at sidde begge steder. De otte måneder, han fungerede som vikar i Folketinget, beholdt han sin plads i regionsrådet.

- Døgnet har kun 24 timer. Nogle mener, at de kan besidde flere mandater. Det har vi jo set flere i Odense gøre, men jeg mener, det er helt tosset, siger Karsten Hønge.

Og det er faktisk slet ikke en mulighed for Karsten Hønge at blive i regionsrådet. De otte måneder, han sad begge steder, var det på dispensation. SF har en politik om, at deres medlemmer ikke må have dobbeltmandat.

Karsten Hønge stopper i regionsrådet til udgangen af august. Formand Carl Holst har meddelt sin afgang, og Venstre-kvinden Stephanie Lose er udset til hans afløser.