I det fynske folks tjeneste

Hørerøret skal være landsdækkende

Tre politikere har doneret en pris, de modtog fornylig til at gøre et fynsk blad for og med børn og unge på døgninstitution landsdækkende. Bladet, Hørerøret, har i en årrække udkommet udelukkende på Fyn.

-

Tre politikere har doneret en pris, de modtog fornylig, til at gøre et fynsk blad for og med børn og unge på døgninstitution landsdækkende. Giverne mener at bladet, Hørerøret, er et værdifuldt talerør for den kategori af børn og unge, som alle landets døgninstitutionsbørn bør have glæde af.

Sandy Brinck (Soc.dem.), Anne Baastrup (SF) og Margrethe Vestager (Rad. V.) fik tidligere på ugen SL-prisen, som uddeles af Socialpædagogernes Landsforbund.

De modtog prisen på 30.000 kroner for deres indsats i forbindelse med anbringelsesreformen.

Samme mulighed for alle børn
I en pressemeddelelse fra Socialpædagogernes Landsforbund forklarer de tre politikere, at de under arbejdet med anbringelsesreformen har lagt stor vægt på at det enkelte barn bliver hørt om sin tilværelse, og at give den enkelte mulighed for at klage.


Talerør for børn og unge, der har det svært

I forlængelse heraf giver de 30.000 kroner til at gøre det muligt for alle børn og unge på døgninstitution får samme mulighed som de fynske børn og unge har haft længe med bladet Hørerøret.

Her kan de give udtryk for deres tanker og følelser og give omverdenen viden om, hvordan deres liv er og hvad der skal til for at forbedre deres vilkår.