Hortensiamysteriet: Dyr eller tyve?

32 fynboer har meldt til politiet, at der er nogen, der har stjålet deres hortensiagrene. Fyns Politi siger nu, at det er dyr, der æder af hortensiaerne. Men den hopper en haveejer fra Ringe ikke på. [size=2][/size]

Jette Kvistgaard fra Ringe har for andet år i træk mistet hortensiagrene fra sin have. Hun er overbevist om, at det er mennesker, der står bag.

- Tidligere har vi tydeligt kunne se, hvis der var dyr i vores have, fordi vi kan finde spor over det hele, men de har ikke været her nu, fastslår hun over for TV 2/FYN.

Men Fyns Politi ser nu helt anderledes på den sag.

- Vi formoder, at det er dyr, der bider hortensiaerne ned, fortæller Asbjørn Høy Larsen, der er sektionsleder ved Fyns Politi og fortsætter:

- Vi tror simpelthen ikke på, at der er mennesker involveret her.

En af myterne omkring hortensiatyverierne går på, at grenene kan bruges til at udvinde euforiserende stoffer af. Og det skulle være årsagen til, at kriminelle bander kørte rundt og klippede grene af i folks baghaver.

Jette Kvistgaard mener godt, at hun kan se forskel på om det er dyr eller mennesker, der har været inde og tage for sig af hendes planter og blomster.

Fyns Politi undrer sig over, at ingen gennem tre år nogensinde har set eller hørt nogen hortensiatyve i haverne. Derfor tror politiet på, at det er dyr, der æder af hortensiaerne.