HPV-vaccine mistænkes for at gøre unge piger syge

En vaccination mod HPV for seks år siden er muligvis skyld i, at fynske Laura Hoffman nu er kronisk syg med konstante smerter i kroppen.

I seks år har Laura Hoffman haft smerter. De opstod i forbindelse med at hun blev vaccineret mod HPV-virus, der kan give livmoderhalskræft.

- De dage hvor jeg har det værst kan jeg ikke andet end at ligge i min seng, fortæller hun til TV 2/Fyn.

Hun fik vaccinen, da hun var 15 år, efter sundhedsstyrelsen i 2009 anbefalede, at den blev tilbudt gratis til alle piger, når de fyldte 12 år. Dengang blev den givet ad tre omgange, men allerede efter det andet stik blev Laura Hoffman pludselig meget syg. Derfor mistænker hun, at det er vaccinationen, der er skyld i hendes mange symptomer:

- Det startede med at jeg fik blærebetændelse, og efter det andet stik fik jeg influenza-lignende symptomer, hvor jeg hele tiden troede, jeg var ved at blive syg og med mange smerter i kroppen.

Sådan fortæller hun i en dokumentar, der sendes på TV2 kl. 20. Allerede kl. 19.30 kan du dog høre mere om Laura Hoffman og hendes oplevelser med HPV-vaccinen i de regionale nyheder på TV 2/Fyn.