I det fynske folks tjeneste

Hudevad lukker på Fyn

Radiotorfabrikken Hudevad lukker sine to afdelinger i Årslev og i Rudkøbing med udgangen af 2006. Produktionen bliver i stedet samlet i Ribe, og 140 fynske job forsvinder.

Hudevad i Årslev og Rudkøbing lukker til næste år. 140 job forsvinder

- Markedet for Hudevads produkter er i vækst og den situation ønsker vi at udnytte til at skabe et solidt fundament for virksomheden. Hudevad brandet står for høj kvalitet og individuelle løsninger og vil blive bevaret som en selvstændig forretningsenhed. Med flytningen til Ribe sikrer vi imidlertid, at den markedsmæssigt gode situation også vil give resultater i form af en øget indtjening i virksomheden, siger administrerende direktør Henning Stougaard, fra Ribe Jernindustri, der ejer Hudevad Radiatorfabrik.

Nyt job til 50

De 140 timelønnede medarbejdere i Rudkøbing og Årslev vil alle modtage deres opsigelser i løbet af 2006. I følge direktøren for Ribe Jernindustri, der siden årsskiftet har ejet Hudevad, Henning Stougaard, vil omkring 50 medarbejdere få tilbudt nyt job i Ribe.
 
- Som virksomhed har vi en stor interesse og aktie i, at vores medarbejdere kommer videre på en god måde. Samtidig er vi også interesserede i at bevare medarbejderne indtil produktionen af Hudevad produkter er endeligt overflyttet til Ribe. Derfor indleder vi også nu forhandlinger om lukkebonus mv for de medarbejdere, der bliver indtil produktionen endeligt er flyttet ved udgangen af 2006, siger Henning Stougaard.

Ribe Jernindustri overtog Hudevad Radiatorfabrik ved årsskiftet og siden da har de nye ejere analyseret virksomhedens produktion. Konsekvensen af analysen er altså, at al produktion fremover samles i Ribe.